Στελέχωση των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αγίου Γεωργίου

Στελέχωση των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αγίου Γεωργίου

Αρ. Πρωτ. 4429/15.01.08

Προς Υπουργό:
Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ο Δήμος Αγίου Γεωργίου του Νομού Θεσσαλονίκης που αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα (Δ.Δ.) Ασπροβάλτας, Βρασνών και Νέων Βρασνών είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος οικιστικά και πληθυσμιακά δήμος.
Η επίσημη απογραφή του 2001 αριθμεί συνολικά 5.500 κατοίκους στον Δήμο, ενώ με βάση τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις νέες οικοδομικές άδειες που εκδίδονται κάθε χρόνο, σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Γεωργίου εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις 7.500.

Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, καθώς ο Δήμος Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη της μίας ώρας από την πόλη της Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνει όλο σχεδόν το πέταλο της παράκτιας ζώνης του Στρυμονικού Κόλπου, λειτουργώντας ως θέρετρο.
Παρόλα αυτά σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς οι θέσεις των αγροτικών ιατρών που προβλέπονται για κάθε Δ.Δ. είναι κενές. Στο αγροτικό ιατρείο της Ασπροβάλτας, ενώ υπάρχουν θέσεις για δύο γιατρούς, υπηρετεί μόνο ένας, ενώ το αγροτικό ιατρείο των Βρασνών δεν λειτουργεί, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει διορισθεί νέος αγροτικός γιατρός. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι του Δήμου Αγ. Γεωργίου αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας της Μαδύτου όταν χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει οι διορισμοί των ιατρών για την κάλυψη των θέσεων στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αγίου Γεωργίου;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει ο αρμόδιος Υπουργός προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες για ιατρική περίθαλψη των κατοίκων του Δήμου Αγίου Γεωργίου;

 

Απάντηση Υπουργείου